пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Нові надходження.



Надія Гуменюк. Чупакабра і чотири «мушкетери. К.: Грані-Т, 2013. - 192 с.
 Новий дитячий детектив відомої письменниці ще більш захопливий — адже тут до бурхливих подій у волинському містечку Любитівка причетна ще й… чупакабра.
І хай це не зовсім чупакабра й не зовсім причетна — але хтозна, чим би все закінчилось, якби не четвірка цікавих «мушкетерів». Бо насправді це дуже добре, коли всі такі різні: Соломійка – розумна і зважена, Сашко — балакучий шибеник, Олесь — начитаний відмінник, а Радик уміє всіх згуртувати.
Як воно захоплююче, коли небезпека долається гуртом! Як приємно — помиритися з другом після «філософської» сварки. І як це круто – здобути авторитет навіть в очах баби Филинки.


Марко Рудневич. Я з Небесної Сотні. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014.

Герой повісті молодого письменника Марка Рудневича чимось нагадує селінджерівського Голдена Колфілда. 19-річний студент Макс зі Сміли легко й відверто оповідає про своє життя — про навчання, однокурсників, родину, про свою кохану дівчину Іванку, яка вчиться в Києві, а батьки хочуть відіслати її на навчання до Франції... Але стається Майдан, і Макс зі своїм другом-однолітком їде до Києва.
Зрештою, це повість про три вирішальні доби на Майдані. Ви згадаєте все, ви ще раз переживете ті тривожні лютневі дні і, мабуть, будете плакати, і ще довго пам’ятатимете простого хлопця зі щирою душею — Макса зі Сміли...
Красуня, від якої не відвести очей, так люди говорили про Соломію. Петро і Павло згодні були на все, аби взяти її за дружину. А мати, що все життя страждала через помилку молодості, повчала дівчину: слухайся серця, а не розуму...  

Медвідь,Г.

На струнах душі : збірка оповідань / Ганна Медвідь. – Львів. – ЛА «Піраміда», 2014. – 252с.
Нова прозова книга Ганни Медвідь «На струнах душі» приваблює лаконічністю і динамікою сюжетів, драматизмом подій, які нікого не залишають байдужими. Історії героїв оповідань вражають відвертістю, кожен твір – особливий. Тут переплелося все: життя і смерть, чоловіки та жінки, кохання і ненависть, батьки і діти, друзі та вороги.
Засуджувати персонажів оповідань, співчувати їм, плакати чи сміятися разом прийдеться вам, шановні читачі.
Чемерис, В. Ярославна : [роман-есе] / В. Чемерис. – Х. : Фоліо, 2013. – 508 с.
Історичний твір про Стародавню Русь і, водночас, про сучасність; про нас, тих, хто живе в Україні зараз. А взагалі-то це роман про одну з найвидатніших постатей Київської Русі - Ярославну, доньку галицького князя Ярослава Осмомисла й дружину князя Ігоря Святославовича. Відомі і невідомі перипетії її життя та любові вже не одне століття хвилюють всіх, хто небайдужий до історії рідної країни.


Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних!
Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...  
 После смерти близких османский финансовый чиновник Али Риза испрашивает для себя должность в отдаленной провинции и срочно выезжает туда, чтобы на чужбине отвлечься от своего горя. Вскоре он женится, и на свет один за другим появляются дети. Али Риза понимает, что теперь не может больше колесить по стране, и оседает в Стамбуле. По мере того как дети растут, Али Ризу все чаще посещают мысли о старости. Но осень жизни подкрадывается слишком незаметно, и Али Риза оказывается в замешательстве - он не знает, как теперь жить и что делать...

Дзвони Різдва: вірші, оповідання, колядки. Малятам вірші прочитають дорослі, а старші діти зможуть прочитати їх самі і ті, які найбільше сподобались, вивчити на пам'ять. Ця книжечка стане у пригоді вихователям масових і спеціальних дошкільних установ, логопедам, студентам педагогічних коледжів і вузів, батькам дітей середнього та старшого шкільного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар