вівторок, 16 червня 2020 р.

60 років В.В. Мойсіюка

Проєкт «КУЛЬТУРА Луцька. Відомі люди: ВАСИЛЬ МОЙСІЮК»
Сьогодні день народження відзначає відомий хормейстер, заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк.
Міцного здоров’я Вам, Василю Васильовичу, оптимізму, реалізації задуманих планів!
МОЙСІЮК Василь Васильович, професійну освіту здобував у Луцькому музичному училищі та Київській державній консерваторії ім. П. Чайковського. Трудову діяльність розпочав хормейстером хорових колективів у місті Києві, зокрема в знаменитому хорі хлопчиків «Дзвіночок».
1984 року розпочав викладацьку діяльність у Луцькому музичному училищі училищі. Натепер є головою предметно-циклової комісії хорового диригування Волинського коледжу культури та мистецтв ім. І.Стравінського, викладачем хорового диригування в інституті мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
1999 року визнаний Людиною року Волинського краю у номінації «митець року», цього ж року отримав почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».
З 1990 року-незмінний музичний директор і диригент камерного хору «Оранта», який створено з метою відродження в нашому краї української духовної музики на професійній основі. «Оранта» має великий репертуар релігійної та світської музики, є першим виконавцем багатьох творів відомого сучасного композитора Віктора Тиможинського. Показником діяльності колективу, його високої виконавської майстерності є творчі здобутки у престижних мистецьких конкурсах та фестивалях.

Немає коментарів:

Дописати коментар